torstai 1. maaliskuuta 2012

Toinen tavallinen kotipäivä

Tänään ollaan taas viihdytty kotosalla ja suurimpana aktiviteettina ollaan totutettu Aloraa itse sujauttamaan päänsä omasta pannastaan. Se onnistuu jo mainiosti ja panta saa olla rauhassa sen kaulassa jo useita minuutteja, eikä se ole suuremmin näyttänyt menoa haittaavan. Mitä nyt hieman kutittaa, että välillä täytyy vähän takajalalla rapsutella korvan takaa. Vielä ei olla muutamaa minuuttia pidempään yritetty pantaa pitää.

Pikkuneiti on alkanut kiinnostua nyt myös ruokapalkinnoista. - Eli heti kun vaihdoimme makkaran palaset lihapullaan alkoi lyyti kirjoittaa sen suhteen! Nyt Alora onkin niin riemuissaan, että saa sormenpäitään varoa sitä palkitessa. Muutaman pantaharjoituksen jälkeen on myös sormet hyvin makusteltu, heh. Alora on myös alkanut ymmärtää piilotusleikkejä. Aluksi tuntui ettei se ymmärrä etsiä piilotettuja namipaloja, mutta nyt se on kivaa ja Alora kulkee nenä maassa etsien sille piilotettuja herkkupaloja.

Alora on oppinut myös pitämään ääntä. Tähän asti se on ollut hyvin hiljaa, mutta viime yönä Alora alkoi haukkumalla ja vinkumalla hakemaan todenteolla huomiota. Tämä johtuu varmaan siitä, että vaihdoimme taktiikkaamme, millä pidämme sen pois sängystä. Tähän asti olemme kieltäneet sitä kun se on nostanut tassunsa sängyn reunalle, ja kehuneet sitten kun se on maassa. Meistä alkoi kuitenkin tuntua, ettei pentu ymmärtänyt kieltoamme, ja saihan se toki huomiota siitä kun tuli hyppimään sänkyyn, vaikkei se huomio aina niin kovin positiivista ollutkaan. Ajattelimme myös, että tällä menolla kieltosana kuluu käytössä turhaan. Nyt vain esitämme nukkuvaa, ja sitten kun Alora on omalla paikallaan, lasken käteni sinne. Jospa tämä taktiikka toimisi nyt paremmin, vaikka joudumme hieman ääntä kuuntelemaankin - sori naapurit! Muutakin ääntä Alora on oppinut tämän lisäksi pitämään, kun se innostui tänään päivällä leikeistä niin paljon, että se haukahti. Melko yllätys meille sinänsä, kun se on ollut tähän asti niin hiljainen typykkä!

Tänään ollaan päästy hieman harjoittelemaan myös pöydällä oleskelua, mutta yksinoloharjoitukset jäivät tänään hyvin vähälle. Alora hätääntyi aitauksessa takaisin tullessani kovasti, vaikka toistimme harjoitusta vain samalla tavalla kuin tähänkin asti. Huomenna palataan hieman takaisin päin harjoittelussa (opetellaan olemaan aitauksen sisällä) ja yritetään sitten uudestaan, ettei vaan saada mitään peruuttamatonta aikaan.

Aloran yksi suurimmista huveista on muokkailla omia paikkojaan. Se tykkää möyhentää etutassuilla lattialla olevia kankaita itselleen sopiviksi makuupaikoiksi (joten sen petejä on näköjään turha yrittää pitää nätisti taiteltuna...) ja se myös raahaa usein leluja pedin viereen. Vasemmalla puolella kuvassa näkyy Aloran valtakuntaa, lelut on luonnollisesti raahattu itse levitetyn viltin viereen.
 
Tänään löysimme Aloran Koira.netistä. Sivun pääset näkemään tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti