tiistai 21. helmikuuta 2012

Pieniä käsitöitä pennulle

Olen innostunut tekemään muutamia pikkujuttuja Aloralle ennen sen saapumista meille.


1. Riepu pennulle
  • Tarvikkeet: kankaan jämiä aiemmin tekemistäni töistä, villalankaa ja ompelukone
  • Tekniikat: isoäidin neliöiden virkkaaminen ja kankaiden yhdistäminen tilkkutäkiksi ompelukoneella. Lopuksi näiden yhdistäminen.

Harjoittelin tekemään isoäidin neliöitä, joita en ollut ikinä aiemmin virkannut. Päätin sitten tehdä näistä neliöistä ja lopuista olemassaolevistani kankaistani
ohuen rievun, jota isoäidinneliöt hieman pehmustavat. Kuvissa pehmuste molemmilta puolilta kuvattuna.


2. Koiran patja
  • Tarvikkeet: vanha päiväpeitto (kirpparilta) ja vanha räsymatto (kirpparilta) sekä villalankaa
  • Tekniikat: Käsin ompeleminen


Ostin kirpparilta vanhan päiväpeiton sekä vanhan maton halvalla.

Ompelin käsin päiväpeitosta tyynyliinan mallisen, ottaen mallia saumojen kanssa normaalista pienestä tyynyliinasta... 









 ....ja pujotin lopuksi maton päiväpeiton sisälle! Simppeli koiran patja on valmis. Päällinen on helppo puhdistaa, kun sen saa kokonaan irti ja voi pestä koneessa. Myös uusia päällisiä on helppo ja nopea tehdä tarvittaessa.

















3. Talutushihna



  • Tarvikkeet: villalankaa ja metalliklipsi
  • Tekniikat: solmeilu
Solmeilin talutushihnan samalla tekniikalla millä solmeillaan ystävännauhoja. Tein sen suoraan kiinni metalliklipsiin, jonka irrotin käyttämättömästä avainnauhasta. Toivon, että klipsi on tarpeeksi kestävä pennun vetämiselle, päivittelen tästä kenties myöhemmin. Haastellinen osa tekemisessä oli vain kiinnipitämisrenksun tekeminen lopuksi. Lisäsin ämmän solmulla langanmäärää kahdella, jotta pystyin tekemään kaksi nyöriä vierekkäin.

Kaverini antoi hyvän pointin siitä, että Alora todennäköisesti saattaa nopeasti purra tämän hihnan poikki, mutta ei sen väliä, se on miestäni siihen asti kaunis! Heh.















4. Pentuaitaus
  • Tarvikkeet: kompostikehikko, nippusiteitä ja johdon kiinnikkeitä (ja tarpeeksi vanha ja räihnäinen kirjahylly johon ne voi kiinnittää)
    Rakensimme pentuaitauksen olohuoneeseen. Kiinnitimme kehikon osat toisiinsa nippusiteillä, sillä mukana tulleet kierteet, joilla kompostikehikko yleensä kootaan, näyttivät jotenki teräviltä ja repiviltä

    Ajatuksenamme on, että pentu saisi aitauksesta sellaisen oman paikan, jonne on kiva mennä ja jonne sen voi turvallisesti jättää kun poistumme kotoa ja pentu jää yksin. Jos pentu ei kuitenkaan viihdy aitauksessa, makuuhuoneeseen saamme helposti turvallisen sähköjohdottoman tilan.

    Kuppien paikka tulee jatkossakin olemaan tuossa paikassa, jossa ne ovat pentuaitauksessa, myös senkin jälkeen kun pentu kasvaa ulos aitauksen käytöstä. Aitauksen sisällä on myös petipaikka (jossa aiemmin esittelemäni riepukin saa olla käytössä!), missä pentu voi nukkua ollessaan aitauksessaan tai silloin päivisin kun oleilemme olohuoneessa ja aitauksen portti on auki.

    Sivulla olevassa kuvassa:
    Johdon kiinnikkeistä saimme aitaukseen portin, jonka voi avata päiviksi niin että Alora pääsee aitaukseen ja pois milloin haluaa.


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti