maanantai 7. toukokuuta 2012

Sähkötassu

Nyt kun kesä lähenee ja aurinkokin muistaa näyttäytyä useammin ja paistaa koko ajan lämpimämmin, on hyvä miettiä pimeässä näkymistä. En ole varma, olenko muistanut täällä blogissa kertoa opiskeluistani tarkemmin, mutta voin varmaan nyt paljastaa, että opiskelen luokanopettajaksi. Opintoihini liittyen olen opiskellut myös käsitöitä (nykyisin suositaan sekä teknisen että tekstiilin opintoja yhdessä käsityön opintoina) ja näihin opintoihin liittyen teimme jokin aika sitten sähkötyön yhdistellen pehmeisiin materiaaleihin. Tehtävänantona oli "tehdä jotain, mikä parantaa näkyvyyttä pimeässä." Koska ajattelen kaiken aikani nykyään vain Aloran parasta, päädyin parantamaan Aloran näkyvyyttä pimeässä (ei itsestä niin väliä, kunhan lemmikki on turvassa, hehe). Ja täten saanen esitellä: SÄHKÖTASSU!

Tassu ulkoa
Tassu sisältä

Kyseessä on siis tassun mallinen ikään kuin käsinauha. Sen sisältä löytyy patterikotelo (jonka sisällä on vaihdettavissa oleva patteri), ympäriinsä risteilee sähköä johtavaa lankaa ja keskellä on kaksi ulospäin näkyvää lediä. Ledit syttyvät, kun tassun metalliset nepparit kiinnitetään toisiinsa. Patteri ei siis kulu, eivätkä ledit pala, ellei tassu ole kiinnitettynä.

Tassun ideana on kiinnittää se pimeällä ilmalla kiinni valjaisiin tai kaulapantaan, jolloin siinä loistavat ledit parantavat hauvelin näkyvyyttä pimeässä.


Tassu tositoimissa!



 







Sähkötassun ideoinnin, suunnitelun ja tekemisen on jakanut kanssani Venla P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti