lauantai 5. toukokuuta 2012

Kehäura startattu!

Eilen huomasin kirjoittaneeni kalenterin reunaan tälle päivälle match shown Laukaaseen (matkaa noin 30 km). Olin ajatellut, että jätän sen välistä ja menen huomenissa sitten mätsäriin tänne Jyväskylään. Heräsin kuitenkin tällä viikolla siihen, että Alora on saanu aika vähänlaisesti kokemusta aivan suoranaisesta ihmisvilinästä ja muiden koirien seassa liikkumisesta, joten ajattelin että voisi olla kiva käydä totuttautumassa hieman ihmisten seuraan. Näinpä päädyimme sekä eilen keskustaan katselemaan elämää että tänään sitten mätsäreihin.

1. Reissu keskustassa

Tien vieressä kontaktiharjoituksia.
Halusin mennä keskustaan totuttamaan Aloraa hieman tavallista suurempaan vilinään. Tavoitteenani oli olla keskustassa niin pitkään, että ruokakin alkaisi maistua. Olin varautunut pitkäänkin aikaan penkillä istuskeluun. Sain kuitenkin huomata, että ruoka maistui yllättävänkin hyvin! Parhaita makupaloja tällä hetkellä näyttävät olevan juusto, lihapulla ja broileri - näitä kun sopivasti vaihtelee, tytön motivaatio pysyy yllä.

Ensimmäisessä kuvassa olemme vasta saapuneet keskustaan, olemme aika vilkasliikenteisen keskustan kadun vieressä ja Alora jaksaa ottaa jopa kontaktia! Kyllä se näköjään aina välillä jaksaa ällistyttää omistajaa!

Kadun vierestä vaihdoimme keskustan Kirkkopuistoon, jossa meidän oli tarkoitus ihmetellä maailman menoa ja rauhoittua paikalle ihan kunnolla. Istuskelimmekin siinä aika kauan, varmaan melkein tunnin ja makupalat maistuivat hyvin. Samalla pystyi kuuntelemaan kovia ääniä ja katselemaan ohikulkevia ihmisiä.

Kirkkopuistossa on leppoista katsella maailman ihmeitä!
Puistossa oli kuitenkin ihmeen rauhallista, joten siirryimme lopulta myös aivan puiston laidalle katselemaan katua. Se olikin ilmeisesti hieman pelottavampi paikka, kun ihmisiä kulki ohi lähes taukoamatta. Lopulta eräs kovaääninen moottoripyörä sai Aloran säikähdyksiin ihan kunnolla... Kun tyttö oli rauhoittunut lähdimme kotiin lepäämään.

 2. Mätsäriura alkuun

Tämä päivä alkoi katsomalla ulos ikkunasta ja näkemällä erittäin virkistävän pilvisen ilman ja ripottelevan vesisateen. Noh, sokeristahan tässä ei olla, joten päätimme lähteä Laukaan mätsäreihin joka tapauksessa - paljon vain lämmintä vaatetta päälle! Otin mukaan myös Aloran näyttelyhihnan ja palkkioita, kun eihän sitä koskaan tiedä innostuuko sitä kehäänkin asti... Aloran rokotukset ovat olleet voimassa eilisestä lähtien, joten paljon tämän aiemmin ei olisi voinut edes näyttelyissä kulkea, heh.

Osallistujia oli näyttelypaikalla aika vähänlaisesti (?), joten päätin sitten ilmoittautua mukaan. Isoja pentuja oli Aloran lisäksi ilmoittautunut viisi, joten luokassa kilpaili yhteensä kuusi pentua. Alora oli numerolla 6, joten pääsimme kehään viimeisenä parina kultaisennoutajan pennun kanssa. Alora ei ollut kerennyt nukkua tälle päivälle siihen mennessä juuri ollenkaan, joten se näytti mielestäni aika väsyneeltä kun pääsimme viimein edes kehään asti. Parinamme kehässä ollut kultsu oli jo 9-kuukauden ikäinen, joten meidän 4-kuukauden ikäinen neiti jäi kyllä selvästi raakileeksi sen rinnalla ja saikin sitten sinisen nauhan. Tuomari kuitenkin kehui vuolaasti Aloran reippautta.

Sinisten kehässä saimme sijoitukseksi sijan kaksi, joten jätimme jälkeemme jopa yhden koirakon! Hyvä Alora, tästä se ura vielä urkenee?
Tyylikkäinä ennen kehää...















... tyylikkäämpinä kehässä...
... ja tyylikkäimpinä kehän jälkeen ruusukkeen kanssa!















Seisomassa rivissä niin nätisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti