Tietoa Alorasta

Syntynyt: 30.12.2011
Rotu: Stabyhoun
Kennelnimi: Hazebad Nije Rjut (Kasvattajan kotisivulle *tästä*)
Kutsumanimi: Alora (Nimen valinnasta ja merkityksestä kerron *täällä*)
Lempinimiä: Allu, Altsu, Nallu, Pallu, Nallura, Allura...

Kehityksestä:

Alora on hieman ujohko nuori koira. Aloran ujous näkyi pentuna esimerkiksi siinä, että aluksi kodin ulkopuolella oli Aloran mielestä aivan kamalaa, ja pitkään piti tehdä töitä edes sen eteen, että se suostui ulkona ottamaan vastaan edes parhaita makupaloja. Ylipäätään omistaja sai oppia Aloran pentuaikoina, ettei Alora ole kovin perso ruualle. Nykyisin ruoka kelpuutetaan jo paremmin.

Alora puhuu hyvää koirien kieltä ja kaikki koirat ovat sen mielestä potentiaalisia leikkikavereita. (Samoin kuin kissat, joita se ei ilmeisesti edes ymmärrä eri lajiksi vaan leikkikumartelee aina kaikille vastaantuleville kissoille ja haastaa niitä leikkiin!) Ihmisiin Aloralla ei ole yhtä syvää luottamusta, vaan se on hieman varautunut uusien ihmisten seurassa ja luottaa vain ehdottoman tuttuihin ihmisiin. Kun sen luottamuksen voittaa, löytyy paikka kyllä sen sydämestä aina, eikä Alora peittele riemuaan tuttunsa tavatessaan!

Alora on enimmäkseen omistajiensa perheenjäsen ja seurakoira, mutta sen kanssa on myös tarkoitus hieman katsella koirien harrastusmahdollisuuksia. Mätsäreitä ja näyttelyitä ollaan kierrelty jonkun verran. Eniten Alora (ja omistaja) taitavat kuitenkin nauttia metsässä samoilusta.

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Terkkuja Almalta! Meillä on vähän sama juttu Alman kanssa noiden palkkioiden kanssa, ei uusissa paikoissa ruokapalkka kelpaa, mutta lelupalkka toimii. Kävin Alman kanssa koirakoulussa ja siellä opin itse vähän lelupalkan käyttöä. Meillä toimii esim. jokin pallo narun päässä (esim. "solmupallo" tms.). Meille opetettiin, että kun koira tekee oikein, sille annetaan lelu suuhun (kuten namipalkkakin), mutta niin, että omistaja pitää lelusta kiinni. Annetaan hetki leikkiä ja sitten lelu pois ja selän taakse. Ja sitten taas käsky, palkka, pois, jne. Ihan hyvin toimii. Kun hetki on tätä tehty, kelpaa palkaksi myös namit. Kandee kokeilla ;)

    VastaaPoista